28 Kasım 2013 Perşembe

Hödük ne haber?

“Evet efendim, eyvallah!” Herkes kabul etmek zorunda mı?

Muhafazakâr neyin muhafızlığını yapıyor? Liberal muhafazakâr tarafından hunharca kullanıldı mı?   

İlber Ortaylı dedi ki “Şiirle düşünen toplumlar hödüktür.” Bunu tabela yapmak istiyorum 5 metrede bir. Hödük ne haber?

Sahne sanatları neden huzursuz ediyor? Tiyatroların ödenekleri neden kesildi? Muhafazakâr sanat olur mu?

Az gelişmiş ülkede hangi vakıf, şahıs/lar operayı finanse eder? Kendinizi Anglosakson dünya ile kıyaslamaktan ne zaman vazgeçip ülke gerçeklerine eğileceksiniz? Niye bu serinkanlıların bile yönetemediği modeli kes yapıştır yaptınız? Az gelişmiş ülkede sanat özerk olur mu? Olursa var olur mu?

Genco Erkal dedi ki “Cumhuriyetin kültür sanat alanına kazandırdığı her şey yok ediliyor.” Bunu tabela yapmak istiyorum 5 metrede bir. Gelecek hafta Devlet Tiyatroları, Devlet Opera ve Baleleri, Devlet Senfoni Orkestralarına baş baş…

Bir satılmamış sanat mı kalmıştı? Her şeyin içine tükürülür mü?

Yetmez ama evet rahat mı, pişman mı?

Enough is enough!*

Tanı: Tek tip birey/topluma ne zaman ulaşırız? Görmek istemiyorum, lütfen beni yaşlandırın ya da iyisi mi fosile çevirin.

Reçete: Biraz opera izleyin; sinüs açar, zihin açar, kini azaltır. Bunu yapana çıkışta şiir okurken ayran içmek serbest.

* Yeter artık!

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Canim kizim,
Seninle bir kez daha gurur duydum. Ne kadar guzel, sade ve yalin bir sekilde sanat ve sanatciya bakisi ozetlemissin. Ellerine saglik. Umarim sanatseverler de senin gösterdigin duyarliligi gosterir😔
ND

Gökbörü Öztürk dedi ki...

Vay be, sonunda sanatın da siyasetten azâde olamayacağını anlayıp burnunu sokmak zorunda kaldın. Durmak yok, yola devam!

Etkin Fare dedi ki...

Durmak var, yol tıkalı!