5 Nisan 2017 Çarşamba

Tuluğ Tırpan

Piyanist, besteci, eğitmen ve yapımcı Sabri Tuluğ Tırpan
Bazen diyorum ki iyi ki Abdülhamit, Yeniköy’deki o köşk ve yatırlarla dolu arazisini Avusturya-Macaristan İmparatoru Franz Josef’e hediye etmiş. Ne kadar güzel, temiz bakıyorlar bu muazzam binaya. Manzarası doyumsuz.

Bakmakla kalmıyor, sergiler, konserler ve okuma günleri düzenliyorlar. Viyana ekolünden Tuluğ Tırpan’ı hem piyanist hem de insan olarak çok sevdiğimden, konseri görür görmez yer ayırttım. Esen Abla da bizimle geldi, harika oldu. Keşke Özden Teyzem de gelebilseydi...
Tuluğ Tırpan&Orient Ensemle Konseri, 24 Mart 2017, Avusturya Kültür Ofisi, İstanbul.
Annem ile Esen Abla, koltuk rahat herhalde...
19:00’a doğru Kültür Ofisi’ndeydik. Girişteki sergiyi gezdik. Ardından kokteyl başladı. Avusturya şaraplarından tattık, bir iki atıştırdık.
Az sonra konser dinleyeceğiz ya, miniş potişlerdeyiz.
Kültür Ofisi’ndeki konserler numarasız olduğundan kapı açıldıktan sonra iyi bir köşeyi tuttunuz, tuttunuz… Önlerde olamasa da en azından çellist ile Tuluğ Tırpan’ı görebildiğimiz üçlü bir koltuğu tuttuk. Binanın bu salonu çok görkemli, ana avize Murano olsa gerek.
24 Mart 2017, Avusturya Kültür Ofisi, İstanbul.
Sağ üstteki fotografta Josef'in J'si mi yoksa Franz'ın F'si mi var? Aman illa duvara çakın imparatoru.
Konser salonuna kırmızı halıdan çıkmak da havalı.
Tuluğ Tırpan’a keman, viyola, çello ve kontrbastan oluşan Orient Ensemble eşlik etti. Programı beğendim. Bazen bilinmedik bir konser programına gitmek de eğlenceli olabiliyor. Zira Ralph Vaughan Williams'ın Beşli'si ve Johann Nepomuk Hummel'ın Beşli Op.74a'sından oluşan programı hiç duymamıştım.
Tuluğ Tırpan&Orient Ensemble, 24 Mart 2017, Avusturya Kültür Ofisi, İstanbul. Kulaklarımızın pası silindi, bu konser bünyeme çok iyi geldi. Tırpan'la bir kez Viyana dönüşü uçakta karşılaşmış, Mozart'ın Viyana'daki evinde fazla da bir şey olmadığından söz etmiştik. Çok sempatik bir insan.



Peki bu instagram çılgınlığı nedir bu kadar? Beşliyi izleyediğimiz yönde en önde oturan bir hanım, konser boyunca ya kayıt yaptı ya da avizeyi çekti, instagramda paylaştı. Bir çek, iki çek ama 38 kez çekmeyi biri bana anlatabilir mi? 38 avize fotografı ne işe yarar acaba? Sosyal medyasız konseri dinlemek isteyenler de olabileceğini kimse düşünmüyor artık. Konser sonunda ise bisi beklemeyip sarayın eski parkelerine takır tukur vura vura kaçan kitleyi söylemiyorum, o modellere uzundur aşinayız. Ama iyi oldu gittikleri, enfes Brahms bitirişi bize kaldı. Kısmet işte…
Konser bitti, musmutlu dağılabiliriz.

Hiç yorum yok: